Blog

Blog2024-04-10T16:18:36+02:00

Hoe kies je een reikimaster? 8 tips die je helpen kiezen

Hoe kies je een reikimaster? Heb je besloten dat je reiki wilt leren, dan is het fijn als je weet wat je als aankomend reikistudent belangrijk vindt bij jouw keuze voor je leraar. In deze blogpost vind je 8 tips om je te helpen kiezen.

2 juli 2024|

Over inwijding en toewijding

Wil je je verder ontwikkelen in Reiki? Kijk dan eens hoe je je partnerschap ontwikkelt met de energie die we Reiki noemen. Wat kan je hierbij helpen?

5 juli 2023|

Waarom zorgen voor je staat van zijn zo belangrijk is

Take care of your state, and your state will take care of everything else. Deze uitspraak hoorde ik ooit van mijn Amerikaanse collega Pamela Miles, en ik herinner mezelf er vaak aan. Wat Reikibeoefening voor je kan doen, waarom het zo waardevol kan zijn. 

22 februari 2023|

Waarom de oefenavonden nu ‘Reikicirkel’ heten

Inmiddels organiseer ik alweer 12,5 jaar Reiki-oefenbijeenkomsten. Veelal wekelijks, soms maandelijks. En wat heb ik daarvan veel geleerd, niet alleen over wat Reiki is en kan doen, maar ook over ‘holding space’ en het innerlijk werk dat hiervoor nodig is.

26 juli 2022|

Wat is de beste Reikitimer?

De basis van Reikibeoefening is je dagelijkse zelfbehandeling. Misschien vind je daarvoor een timer een handig hulpmiddel. Maar welke is nu fijn?

19 oktober 2021|

Merel boekte een Reikibehandeling op afstand: ‘Het was zó rustig.’

Kort nadat Merel haar eerste ervaring met een Reikibehandeling had opgedaan, was daar COVID-19. Niet dat ze het zelf kreeg, maar de Nederlandse Reikicentra en -praktijken waren gesloten. Voor Merel aanleiding om tóch een Reikisessie te boeken, maar dan op afstand.

7 juli 2020|

Voor deze mini-retraite hoef je niet naar Ibiza

Retraites zijn populair. Nu ik kleine kinderen heb, knijp ik er alleen niet zo gemakkelijk tussenuit naar een warm oord. In plaats daarvan kies ik voor wat ik een ‘mini-retraite’ noem: een Reiki-vierdagenbehandeling.

1 november 2019|

Dieper ontspannen met Reiki

Een massage, een dagje naar de sauna, een paar dagen naar zee … ontspannend, maar de realiteit is dat de meesten van ons niet in de gelegenheid zijn dit dagelijks te doen. Toch is het fijn om in onze huidige wereld vol informatie en prikkels dagelijks te kunnen ontspannen. Gelukkig is er de Reiki-zelfbehandeling.

10 april 2019|
  • Levenswijze Reiki

Over dankbaarheid tonen

Het volgende filmpje maakte me er bewuster van hoeveel er op een dag goed gaat en hoeveel me gegeven wordt door anderen, zonder dat ik dat in de gaten heb.

14 februari 2019|

8 veelgestelde vragen over Reiki

Over Reikibeoefening bestaan veel vragen en misverstanden. En sommige vragen komen zeer regelmatig terug. In dit artikel: acht veelgestelde vragen over Reiki.

18 december 2018|
  • Free printable klimaatakkoord

Een persoonlijk klimaatakkoord – met gratis printable

Op een ochtend, jaren geleden, ging ik zwemmen met een vriend. Zelf geen groot sportman, bekende hij dat hij baantjes trekken ontzettend saai vond, en vroeg me hoe ik dit volhield. Ik vertelde hem dat ik tijdens het zwemmen wel eens de vijf Reikiprincipes herhaalde.

17 november 2018|

Reiki en ouderschap

Waar datgene wat leeft ondersteund kan worden, kan Reiki van grote waarde zijn. En dat begint al heel vroeg. Wat kan Reiki betekenen in het (jonge) ouderschap?

15 september 2017|

Taalcentrum-VU: Reiki op het werk voor duurzame inzetbaarheid

Hoe houd je medewerkers duurzaam inzetbaar in tijden van stress? In december 2015 startte het Taalcentrum-VU in Amsterdam een pilot met Reikibehandelingen en massages op de werkvloer. Reikimaster Anne Boerrigter en holistisch massagetherapeut Anja Barro spreken erover met Rob Doeve, directeur van het Taalcentrum-VU.

6 juli 2017|

Data aankomende Reikicursussen in je mailbox?

Vul je mailadres in en ontvang een geheugensteuntje per mail als er weer een eerstegraads Reikiklas zit aan te komen.

    Ga naar de bovenkant