De basis van Reikibeoefening is je dagelijkse zelfbehandeling. Misschien vind je daarvoor een timer een handig hulpmiddel. Maar welke is nu fijn?

Welke Reiki-timer geschikt is voor jou, hangt af van je thuisomstandigheden, je budget, en natuurlijk van wat je zoekt in een timer. Zelf gebruik ik meestal helemaal geen timer. Doordeweeks zet ik de wekker om half zes op om mijn zelfbehandeling te doen. Over het algemeen spreek ik met mezelf een tijdsduur af, en volg mijn handen en de behoeften van mijn lichaam van dat moment – en dat werkt prima. Het houdt me wakker en bij de les. Maar soms heb ik in de ochtend niet langer dan 50 minuten de tijd, of ben ik moe en wil ik voor mijzelf zeker weten dat ik wel alle posities behandel, zonder dat ik weer in slaap doezel. In die gevallen vind ik een timer handig.

O ja, voordat ik van wal steek: dit artikel bevat géén affiliate links (waaraan ik verdien als je erop klikt). Ik heb er dus geen belang bij om de ene timer aan te raden en de andere niet. Dat gezegd hebbende: off we go.

1 – Reiki with Pamela Miles Timer (smartphone app)

Qua smartphone-apps is de Reiki with Pamela Miles timer-app wat mij betreft verreweg het fijnst. Hij bestaat sinds 2020, is eenvoudig in gebruik en zonder poespas. Bovendien kun je stilte kiezen tijdens je beoefening en zit je dus niet vast aan muziek, wat ik persoonlijk fijn vind. Want hoe dol ik ook ben op muziek, tijdens mijn Reikibeoefening zoek ik het liefst destilte op. Een ander voordeel van Pamela’s timer-app is dat hij het ook doet als je hem op vliegtuigstand zet – een van mijn Reikistudenten heeft dit uitgezocht – zodat je tijdens je beoefening niet gestoord wordt. Deze app is gratis en is beschikbaar voor Android en iPhone. Enige nadeel, en dat is ook de reden dat ik hem zelf vaak liever niet gebruik: je hebt je telefoon in de buurt. En dus ook de verleiding om berichten te checken.

2 – De MotivAider (op batterijen)

Mijn man is een tevreden gebruiker van de MotivAider. Dit is een apparaatje dat geen geluid maakt, maar trilt. Je kunt het bijvoorbeeld op je hoofdkussen leggen als je jezelf behandelt. Handigals je je bed met iemand deelt die je niet wilt storen in de slaap. Bij deMotivAider kun je wel de duur vande intervallen instellen, maar niet het aantal – je moet hem aan het eind dus wel zelf uitzetten. De MotivAider werkt op batterijen en de prijs is rond de € 60,-.

3 – Reikitimer Piramide (op batterijen)

Voor groepen gebruik ik (de oude versie van) de piramidevormige Reikitimer.

Fijn als je synchroon wilt behandelen, wat ik bijvoorbeeld tijdens Reikicirkels en Reikiklassen doe.Je hebt de keuze uit 2 volumes en verder werkt hij heel eenvoudig: je kunt de intervalduur instellen en er is een aan-/uitknop. Hij werkt op 4 batterijen, die hij in een redelijk tempo leegslurpt, dus je hebt wel oplaadbare batterijen nodig. Volgens mij zijn er tegenwoordig alleen nog wat modernere versies van deze timer beschikbaar. Net als de MotivAider is de piramidetimer geschikt voor wie een groter budget heeft; op dit moment zijn ze tussen de € 100,- en € 130,-.

4 – Insight Timer (smartphone app)

Nog eentje voor op je smartphone: de eveneens gratis Insight Timer app. Deze vind ik ook best prettig – hier kun je tijdens het beoefenen zien wie er op de wereld tegelijkertijd met jou aan het beoefenen is, wat ik een mooi idee vind. Hoe het met de privacy hiervan zit, weet ik niet …en er is geen aparte categorie voor Reikibeoefening. Ik heb de appmakers wel eens gevraagd om deze categorie toe te voegen, maar hier voelden ze (te) weinig voor.

 

Gebruik jij een andere timer voor je Reikibeoefening die een plek in dit rijtje verdient? Laat het weten in de reacties, dan voeg ik ‘m toe!