Over Anne Boerrigter

Ik beoefen Reiki sinds 2004 en ben Reikimaster sinds 2012. Ik vind het belangrijk dat elke cliënt en (aankomend) student Reiki ontvangt van iemand bij wie hij of zij zich thuis voelt. Hieronder lees je daarom meer over mij als persoon en mijn weg met Reiki. Maar het gemakkelijkst onderzoek je een eventuele klik in persoonlijk contact. Dus schroom niet en neem gerust contact met me op.

Toen ik voor het eerst over Reiki hoorde, was ik erg sceptisch. Toch was ik nieuwsgierig genoeg om het een keer te proberen. En zo kreeg ik in 2003 mijn allereerste Reikibehandeling, van Reikimaster Tonnie Beute in Oldenzaal. Het was alsof de hemel openbrak. Mijn gemoed klaarde op, emoties kwamen los, en mijn vastzittende schouder kon ik opeens weer bewegen. Ondanks dat mijn hoofd heftig in protest was – dit kon toch niet? – bleef ik elke paar weken terugkomen om een Reikibehandeling te ontvangen. En ik werd verliefd op het leven.

Heling na een burn-out

Anne Boerrigter

Na een jaar besloot ik om zelf Reiki te leren. Voor mij was dat de start van een diep proces van heling, mijzelf leren kennen, en gezonde keuzes leren maken in mijn leven. Dat was hard nodig, want ik was een van de eerste zeer jonge vrouwen met een vroege burn-out, op mijn 23ste. Gelukkig hielp Reiki me om mijn grenzen, talenten, valkuilen en wonden te leren kennen. Sinds 2004 beoefen ik het elke dag – ik start dagelijks met een Reiki-zelfbehandeling – en het is niet meer weg te denken uit mijn leven. Het is mijn spirituele pad geworden.

Inzichten door Reiki

Helaas overleed Tonnie enkele maanden nadat hij me in Reiki had ingewijd. Door het wegvallen van mijn leraar leerde ik al vroeg luisteren naar de inzichten die Reiki me gaf. Na een jaar vond ik een nieuwe Reikimaster, Rebecca Bredenhof. Van haar heb ik de tweede Reikigraad ontvangen, en aan haar levenswerk heb ik veel heling en transformatie te danken. In haar Reikicentrum Zijn in Den Haag, waar ik kind aan huis werd, gaf zij veel verdiepende Reikitrainingen. Ook kwamen er vaak Reikimasters uit binnen- en buitenland over de vloer. Onder hen Marta Getty, Fokke Brink, Willemijn Leedekerken en Melanie Hoffstead. Ik ben dankbaar voor hun lessen! Mijn volledige ‘Reiki-cv’ vind je hier.

Master worden

Reiki bracht me veel. Ontspanning, een nieuwe balans, vertrouwen, gezonde relaties, werk dat bij me past, een veel bewuster leven. Op een gegeven moment kon ik niet anders meer dan doorgeven wat ik had ontvangen. In 2010 begon ik met het voorbereidende traject op de masterinwijding; een traject dat voor mij drie jaar zou duren en dat ik voor een deel mocht delen met andere masterkandidaten. Bij deze periode hoorden veel contact en vele lessen van mijn Reikimaster. Ik woonde bijna twintig Reikiklassen bij, waaronder ook ‘stages’ bij Helios Centrum en Antoinette van Elswijk. Ik reisde naar Kazachstan en de VS om te leren van Phyllis Furumoto en Paul Mitchell. Na een intensieve trainingsperiode van negen dagen één-op-één, wijdde Rebecca me op 21 december 2012 in tot Reikimaster in de traditie van Usui Shiki Ryoho.

Na de inwijding tot Reikimaster, samen met mijn toenmalige mede-masterkandidaten
Van Amsterdam naar Zeist

Sindsdien geef ik niet alleen Reikibehandelingen, maar ook Reikiklassen waarin ik studenten inwijd in de rijke traditie van Usui Shiki Ryoho. Ik hoop dit nog lang te mogen doen. Inmiddels werk ik vanuit Zeist, waar ik woon met mijn man, zoontje en dochtertje en – een grote wens van mij! – beschik over een oefenruimte waar ik les kan geven en met groepen Reikistudenten kan oefenen. Waar mogelijk zoek ik verdieping in mijn Reikibeoefening. Sinds 2015 verdiep ik mij in regeneratief denken, onder de bezielende leiding van Ben Haggard, die hierin ook Phyllis Furumoto en veel mensen in de wereldwijde Reikigemeenschap onderwijst. Hij leert ons om met regeneratief denken mensen, organisaties en gemeenschappen weer terug te brengen bij hun bron, in verbinding met het grotere geheel waarvan zij deel uitmaken.

Werk in de Reikigemeenschap

Ik ben lid van The Reiki Alliance en van de Reikibehandelaarsgroep van Reikicentrum Zijn, een samenwerkingsverband van Reikibehandelaars.