Over Anne Boerrigter

Reiki is voor mij een dagelijkse beoefening en een manier van leven. Waarden die voor mij belangrijk zijn in mijn manier van werken:

  • Als Reikimaster ben en blijf ik zelf in de eerste plaats Reikistudent, en blijf ik dus altijd leren. Mijn volledige ‘Reiki-cv’ vind je hier.
  • Ik kan jou als cliënt of student mijn ervaring meegeven, maar je leert in de eerste plaats door zelf Reiki te ervaren.
  • De basis van Reiki is (blijven) beoefenen en bij Zoveel Zonlicht vind je daarom voldoende mogelijkheden om te oefenen wat je in de klassen hebt geleerd.
  • Voor studenten die door mij zijn ingewijd in Reiki blijf ik beschikbaar voor vragen.
  • Ik ben lid van The Reiki Alliance en houd me aan onze ethiekcode voor Reikimasters.
  • Ik ben onderdeel van de Reikibehandelaarsgroep van Zijn en houd me aan onze ethiekcode voor Reikibehandelaars.
Sceptisch

Toen ik in 2003 voor het eerst over Reiki hoorde, was ik erg sceptisch. Ik was net afgestudeerd in de Communicatie- en Informatiewetenschappen en zag de wetenschappelijke werkelijkheid als de volledige realiteit. Toch was ik nieuwsgierig genoeg om een keer een Reikibehandeling te proberen. Het effect was enorm. Mijn gemoed klaarde op, emoties kwamen los, mijn vastzittende schouder kon ik opeens weer bewegen. Ondanks mijn hevig protesterende hoofd – want dit kon toch niet? – bleef ik regelmatig terugkomen om een Reikibehandeling te ontvangen.

Heling na een burn-out

Na een jaar besloot ik om zelf Reiki te leren, hoewel ik niet geloofde dat ik dat zelf zou kunnen. Voor mij was dit de start van een diep proces van heling, mijzelf leren kennen, een nieuw fundament bouwen en gezonde keuzes leren maken in mijn leven. Dat was hard nodig, want ik was een van de eerste zeer jonge vrouwen met een vroege burn-out, op mijn 23ste. Reiki hielp me om mijn grenzen, talenten, valkuilen en wonden te leren kennen. Het bracht me ontspanning, een nieuwe balans, vertrouwen, gezonde relaties, werk dat bij me past, en een veel bewuster leven in verbinding met alles wat leeft.

Inzichten door Reiki

Tonnie overleed enkele maanden nadat hij me in Reiki had ingewijd. Door het wegvallen van mijn leraar leerde ik luisteren naar de inzichten die Reiki me gaf. Na een jaar vond ik een nieuwe Reikimaster, Rebecca Bredenhof. Van haar heb ik de tweede Reikigraad en de mastergraad ontvangen, en aan haar levenswerk, Reikicentrum Zijn in Den Haag, heb ik veel heling en transformatie te danken.

Master worden

In 2010 begon ik met het voorbereidende traject op de masterinwijding; een intensief traject dat drie jaar zou duren. Ik woonde bijna twintig Reikiklassen bij en liep stages bij Helios Centrum en Antoinette van Elswijk. Ik reisde naar Kazachstan en de VS om te leren van Phyllis Furumoto en Paul Mitchell. Na een intensieve trainingsperiode van negen dagen één-op-één, wijdde Rebecca me tot slot op 21 december 2012 in tot Reikimaster in de traditie van Usui Shiki Ryoho.

Regeneratief denken

Sinds 2015 verdiep ik mij in regeneratief denken, onder de bezielende leiding van Ben Haggard. Van hem leer ik om met regeneratief denken mensen, organisaties en gemeenschappen weer terug te brengen bij hun bron, in verbinding met het grotere geheel waarvan zij deel uitmaken.