Anne Boerrigter. Foto: Monique Kooijmans

Mijn naam is Anne Boerrigter en ik ben Reikimaster. Als je me dat zeventien jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Toen ik in 2003 voor het eerst over Reiki hoorde, was ik sceptisch. Ik was net afgestudeerd en zag de wetenschappelijke werkelijkheid als de volledige realiteit. Toch was ik nieuwsgierig genoeg om eens een Reikibehandeling te proberen. Het effect was enorm. Mijn gemoed klaarde op, emoties kwamen los, mijn vastzittende schouder kon ik opeens weer bewegen. Ondanks mijn hevig protesterende hoofd – want dit kon toch niet? – bleef ik regelmatig terugkomen voor een Reikibehandeling. Er was iets in mij wakker geworden.

Wat ik belangrijk vind als

Reikimaster

  • Ik kan je mijn ervaring meegeven, maar je leert past echt door je eigen ervaringen op te doen met Reiki.

  • Voor studenten die door mij in Reiki zijn ingewijd, blijf ik beschikbaar voor vragen over hun Reikibeoefening.

  • De basis van Reiki is (blijven) beoefenen; daarom bied ik mogelijkheden om te oefenen wat je in de klassen hebt geleerd.

  • Als Reikimaster ben ik zelf in de eerste plaats Reikistudent, en blijf ik dus altijd leren. Hier lees je meer over mijn (bij)scholing, net als op LinkedIn.

  • Ik ben lid van The Reiki Alliance en houd me aan onze ethiekcode voor Reikimasters. Ook maak ik deel uit van de Reikibehandelaarsgroep van Zijn en houd me aan onze ethiekcode voor Reikibehandelaars. Daarnaast doe ik aan intervisie en supervisie.

Reiki ontspanning zingeving Zeist

OVER DE PLEK

Zoveel Zonlicht

Zoveel Zonlicht biedt je een ruimte waar je gemakkelijk tot jezelf komt. Ik noem de praktijk- en lesruimte ook wel de dojo, een Japans woord dat je zou kunnen vertalen als ‘een plek waar de weg wordt geleerd’. Als mensen de dojo van Zoveel Zonlicht binnenstappen, is de eerste reactie vaak: wat is het hier fijn! Met uitzicht op de eetbare bostuin, ontworpen door Vera Greutink van Tuin Smakelijk.

Waarom de naam Zoveel Zonlicht? Omdat ons leven en werken zoveel lichter kan. Zowel regeneratief denken als Reiki helpen daarbij. Regelmatig krijgen mensen tijdens Reikibehandelingen een gevoel alsof daadwerkelijk de zon gaat schijnen. En Reiki werd in Japan ook wel ‘kracht van de zon’ genoemd.

Toch betekent spiritualiteit voor mij niet: alleen maar licht zijn. Voor mij betekent het juist: het licht van je bewustzijn laten schijnen op alles wat deel is van het geheel, alles wat deel is van jou. Dus ook op alles wat (nu nog) in de schaduw ligt.

‘De praktijk is fantastisch, je komt al tot rust als je binnenkomt.’

Myrthe Kerstholt

Missie & visie

De manier waarop wij als mensen leven en werken op deze planeet is niet houdbaar én doet geen recht aan ons potentieel. Toch is er ook goed nieuws: groeien in een nieuwe manier van leven kan áltijd. Vanuit waar je nu bent, met alles wat je nu in huis hebt, terwijl je doet wat je kan. Niet meer en niet minder. Some things you cannot change, but ‘til you try you’ll never know.

Toch is gezond, bewust en bezield leven en werken niet zomaar gedaan; de meesten van ons moeten er moeite voor doen. Zeker als er andere mensen in beeld komen. Want ik weet niet of het je was opgevallen, maar die werken heel vaak tegen. Terwijl jij net zo lekker ging met je bezieling. Toch hebben we elkaar juist zo nodig als we onze aarde anders willen bewonen en willen ontdekken wat ons potentieel is als mens. 

Mijn missie is om mensen, gemeenschappen en organisaties te ondersteunen in hun gezamenlijke groei naar gezond, bewust en bezield leven. Een hele mond vol. Daar ben ik dus mooi klaar mee … of liever gezegd, daar ben ik nog lang niet klaar mee.

Gezondheid

Gezond leven betekent voor mij: zien hoeveel we ook zélf kunnen doen voor onze vitaliteit. Door onszelf – ons lichaam, ons denken en onze ziel – zo goed te leren kennen dat we gezonde keuzes kunnen maken. Ik geloof erin dat we, vanuit heelheid, individueel en collectief (opnieuw) kunnen kiezen voor leefwijzen die ons als mens regenereren. Het gedachtegoed van Positieve Gezondheid vind ik waardevol.

Bewustzijn

Bewust leven betekent voor mij dat we onze staat van zijn leren aanschouwen, zodat we zien wat er in ons leeft en daar ons licht op kunnen laten schijnen. En zodat we zien dat we onlosmakelijk verweven zijn met alles wat leeft. Niet alleen de aarde die ons draagt, maar ook de organisaties waarin we werken, en het familiesysteem waarin we geboren zijn. De wereld ziet er anders uit als we gehelen kunnen zien. 

Bezieling

Voor een bezield leven is voor mij een spirituele beoefening van wezenlijk belang. Iets wat je dagelijks in stilte doet om in contact te komen met je diepste zelf en je innerlijke stem. Usui Shiki Ryoho Reiki is zo’n spirituele beoefening. Mijn ervaring is dat het je helpt om te ontdekken hoe je ‘bedraad’ bent, en om jouw diepste eigenheid in je leven en werk tot uitdrukking te brengen. In verbinding met jezelf en anderen.

Dat klinkt allemaal mooi. Ja toch. De grote vraag is natuurlijk:

Hoe dan?!

Ik werk met Reiki en met regeneratief denken. En soms, als je geluk hebt, werk ik ook met muziek. Ik werk, met andere woorden, alleen maar met ‘sterk spul’, waarvan ik zelf heb ondervonden dat het werkt om te groeien in gezondheid, bewustzijn en bezieling. Dus. Nog even samengevat. Wat heb je nodig om jouw aandeel in verandering vorm te geven?

  • Een spirituele beoefening die je helpt om de stilte in jezelf op te zoeken en je contact met de levensstroom te hervinden. Bij Zoveel Zonlicht leer en ontvang je Reiki, een helende beoefening en levenswijze die een krachtige basis vormt voor gezondheid naar lichaam en geest, persoonlijke ontwikkeling, spirituele groei, creativiteit, community-ontwikkeling en het leven van jouw potentieel.

  • Een manier van denken die bewustzijnsgroei stimuleert en je helpt om jezelf te zien in relatie tot de grotere gehelen waar je deel van uitmaakt. Bij Zoveel Zonlicht train je je vermogen om regeneratief te denken, bijvoorbeeld in de vorm van gesprekken en workshops.

  • Voeding voor je ziel. Zoals muziek! Voor mij is muziek dé manier om uiting te geven aan wat er van binnen leeft. Soms heeft het een plek in workshops en sessies die ik geef. Soms zet ik me in voor organisaties die de rol van muziek in de maatschappij versterken.

Ontspanning spiritualiteit Reiki Zeist

WAAR TE BEGINNEN?

Kom langs en hervind jezelf