Is Reiki iets voor jou?

Reiki-oefenbijeenkomst

Reiki is een spirituele beoefening, manier van leven en energetische behandelmethode, afkomstig uit Japan. De basis van de beoefening is zachte aanraking. De ervaring leert dat Reiki ontspannend en balancerend werkt op de mens als geheel.

Hoe verloopt een Reikisessie?

Tijdens een Reikisessie lig je gekleed op een behandeltafel. De Reikibehandelaar legt haar of zijn handen op verschillende posities op je hoofd en lichaam. Na de behandeling is er kort gelegenheid om je ervaringen te delen, als je dat wilt. Een Reikisessie duurt in totaal ongeveer 1,5 uur. 

Wat kun je ervaren?

Jaren geleden vroeg ik zestien mensen die regelmatig Reiki ontvangen, wat Reiki ze brengt. Hieronder zie je hun antwoord; de grootst gedrukte woorden noemden ze het vaakst.

Wat doet Reiki?

De ervaring leert dat Reiki je zelfgenezend vermogen stimuleert, ongeacht of de oorzaak van eventuele klachten duidelijk is. Een diagnose is niet nodig en wordt niet gesteld. Zoals water van nature naar het diepste punt stroomt, gaat Reiki van nature naar waar jij het het beste kunt gebruiken. Tijdens en na een Reikisessie beweegt je systeem zich in de richting van balans. Veelgerapporteerde effecten door mensen die Reikibehandelingen hebben ontvangen, zijn:

  • Diepe ontspanning, betere slaap en meer energie
  • Groter welbevinden: minder gevoelens van pijn, bezorgdheid, eenzaamheid en boosheid
  • Makkelijker doorleven en loslaten van emoties
  • Makkelijker gezonde keuzes maken, bijvoorbeeld in voeding, werk en beweging
  • Minder ongemak en sneller herstel na operaties
  • Inzicht in een volgende levensstap
  • Helderheid over de eigen plaats in de wereld; zingeving
  • Dieper contact met zichzelf, anderen en de natuur
  • Meer aanvaarding van natuurlijke processen zoals geboorte en sterven
Wat kan Reiki je nog meer bieden?

Iedereen kan zelf Reiki leren. Dit doe je een cursus Reiki 1, ook wel eerstegraads Reikiklas genoemd. Ook hiervoor kun je bij Zoveel Zonlicht terecht. Daarna kun je jezelf dagelijks een Reiki-zelfbehandeling geven: de basis van de beoefening van Reiki. De ervaring leert dat je daardoor dieper in contact komt met jezelf, je spiritualiteit en je levensdoel. Dat het je emotioneel stabieler maakt, en je leert om belemmerende overtuigingen los te laten en gezonder te leven. En dat het je ondersteunt bij (al dan niet chronische) ziekten en kwalen, zowel lichamelijk als psychisch. Bij de dagelijkse zelfbehandeling hoort ook een bewuste manier van leven, gebaseerd op vijf Reikiprincipes.

Voor wie is Reiki geschikt?

Er zijn van Reiki geen contra-indicaties bekend. Reikisessies zijn niet alleen geschikt voor mensen die van een arts een duidelijke diagnose hebben gekregen, maar ook voor wie kampt met ‘vage klachten’.

Bij Zoveel Zonlicht komen veel mensen in afwachting, ter ondersteuning of als vervolg op een traject in de GGZ. En ook veel zwangeren, kraamvrouwen, jonge ouders, re-integrerenden, zzp’ers en mensen met chronische fysieke klachten. Kortom: mensen die voor korte of langere tijd een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Én … Reiki is daarnaast geschikt voor wie helemaal geen klachten heeft. Je hoeft namelijk helemaal niet ziek te zijn om baat te hebben bij Reiki. In mijn praktijk ontvang ik bijvoorbeeld ook mensen die zich persoonlijk of spiritueel willen ontwikkelen, die beter in contact willen komen met hun innerlijke stem, of die diep willen ontspannen en tot zichzelf willen komen.

 

(Of bel 06 249 02 023)

Ik wil eerst de openingstijden even zien