Over

Anne Boerrigter foto Monique Kooijmans

Mijn naam is Anne Boerrigter en ik ben Usui Shiki Ryoho Reikimaster. In 2010 richtte ik Zoveel Zonlicht Reiki op. Als je me dat zeven jaar eerder had verteld, had ik je keihard uitgelachen. Toen ik in 2003 voor het eerst over Reiki hoorde, was ik sceptisch. Ik was net afgestudeerd in de Communicatie- en Informatiewetenschappen en zag de wetenschappelijke werkelijkheid als de volledige realiteit. Toch was ik nieuwsgierig genoeg om een keer een Reikibehandeling te proberen. Het effect was enorm. Mijn gemoed klaarde op, emoties kwamen los, mijn vastzittende schouder kon ik opeens weer bewegen. Ondanks mijn hevig protesterende hoofd – want dit kon toch niet? – bleef ik regelmatig terugkomen voor een Reikisessie.

Een jaar later leerde ik het zelf. Voor mij was dit de start van een diep proces van heling, mezelf leren kennen, een nieuw fundament bouwen en gezonde keuzes leren maken in mijn leven. Dat was hard nodig, want ik was een van de eerste zeer jonge vrouwen met een vroege burn-out, op mijn 23ste. Reiki hielp me om mijn grenzen, talenten, valkuilen en wonden te leren kennen. Het bracht me ontspanning, een nieuwe balans, vertrouwen, gezonde relaties, werk dat bij me past, en een veel bewuster leven in verbinding met alles wat leeft. Een ontwikkeling die nog steeds doorgaat.

In de loop der jaren heeft mijn Reikibeoefening me enorm ondersteund in verschillende levensfases en omstandigheden. Van zwangerschap en bevalling tot kraamtijd en het hebben van een jong gezin, van verhuizing en ondernemerschap tot het omgaan met ziekte van mijn dierbaren.

Wat ik belangrijk vind als Reikimaster

Reiki is voor mij een dagelijkse beoefening en een manier van leven. Waarden die voor mij belangrijk zijn in mijn manier van werken:

  • Als Reikimaster ben en blijf ik zelf in de eerste plaats Reikistudent, en blijf ik dus altijd leren. Mijn ‘Reiki-cv’ vind je hier.
  • Ik kan jou als cliënt of student mijn ervaring meegeven, maar je leert in de eerste plaats door zélf Reiki je ervaringen op te doen met Reiki.
  • De basis van Reiki is (blijven) beoefenen en bij Zoveel Zonlicht vind je daarom voldoende mogelijkheden om te oefenen wat je in de klassen hebt geleerd.
  • Voor studenten die door mij zijn ingewijd in Reiki blijf ik beschikbaar voor vragen.
  • Ik ben lid van The Reiki Alliance en houd me aan onze ethiekcode voor Reikimasters.
  • Ik ben onderdeel van de Reikibehandelaarsgroep van Zijn en houd me aan onze ethiekcode voor Reikibehandelaars.
Over Zoveel Zonlicht

Als mensen de praktijk- en lesruimte van Zoveel Zonlicht binnenstappen, is de eerste reactie vaak: wat is het hier fijn! Mensen komen er gemakkelijk tot zichzelf. De lesruimte is ruim en biedt uitzicht op de eetbare bostuin, ontworpen door Vera Greutink van Tuin Smakelijk.

Over mijn opleiding

Ik heb de kans gehad om van toegewijde en inspirerende (Reiki)leraren te leren en tijd met hen door te brengen. Mijn eerste graad ontving ik van Tonnie Beute. Na zijn overlijden ging ik de leer bij Rebecca Bredenhof, van Reikicentrum Zijn in Den Haag. Van haar heb ik de tweede Reikigraad en de mastergraad ontvangen, en ik leer nog steeds van haar.

Mijn voorbereidend traject op het masterschap startte in 2010 en duurde drie jaar. Ik woonde in totaal bijna twintig Reikiklassen bij; naast Reikiklassen bij Rebecca en was ik aanwezig bij klassen van Arianne Groeneveld en Antoinette van Elswijk. Ik reisde naar Kazachstan en de VS om te leren van Phyllis Furumoto en Paul Mitchell. Na een laatste intensieve trainingsperiode van negen dagen één-op-één wijdde Rebecca me op 21 december 2012 in tot Reikimaster in de traditie van Usui Shiki Ryoho. Elementen in deze Reikitraditie zijn onder meer het mondeling overdragen van kennis, het leven van de vijf Reikiprincipes, en leren over geld en energie-uitwisseling.

Sinds 2015 verdiep ik mij onder de bezielende leiding van de Amerikaanse leraar Ben Haggard in regeneratief denken. Van hem leer ik om met regeneratief denken mensen, organisaties en gemeenschappen weer terug te brengen bij hun bron, in bewuste verbinding met het grotere geheel waarvan zij deel uitmaken.