‘Ik voel me heerlijk, onwijs bedankt voor de fijne dagen, het leren en delen van de Reiki-wijsheid en kennis, jouw persoonlijke ervaringen, de heerlijke thee en zorg, het was een genot!’

Daphne

Hervind jezelf

Zelf Reiki leren is een kans om gezonder in het leven te staan. Maar ook is het een manier om zélf iets te doen om balans te vinden tussen lichaam en geest, om diep te ontspannen, en weer bij jezelf te komen.

Voor sommigen betekent Reiki een helend moment voor zichzelf. Voor anderen wordt het daarnaast ook een spirituele beoefening en een levenspad. Er is maar één manier om te ontdekken wat het voor jou kan betekenen :).

In de cursus Reiki 1 (eerstegraads Reikiklas) leer je om Reiki te geven aan jezelf en mensen, dieren en planten in je naaste omgeving. Je leert de Reiki-zelfbehandeling, ontdekt uit welke handposities een Reikibehandeling bij een ander bestaat, ervaart hoe het voelt om jezelf en anderen te behandelen, en leert waarvoor je Reiki kunt gebruiken. Ook ‘Eerste Reiki bij Ongelukken’ en Reiki bij chronische ziektes komen aan bod. Verder ontvang je vier inwijdingen, en hoor je het Reikiverhaal. En je krijgt de vijf Reikiprincipes mee, die een handreiking zijn voor meesterschap over je mind.

Zelf met Reiki aan de slag

Dit krijg je in (je) handen

  • Zelfregie: iets wat je elke dag zélf kunt doen voor je eigen balans

  • Een instrument dat helend en balancerend werkt op je hele systeem: je lichaam, emoties, gedachten en ziel

  • Iets wat je persoonlijke ontwikkeling stimuleert, zodat je gezond om kunt gaan met situaties die een uitdaging voor je zijn

  • Het vermogen om jezelf Reikibehandelingen te geven, én anderen in je directe omgeving

  • Iets wat uit kan groeien tot een dagelijkse spirituele beoefening

“Andere ontspanningstechnieken die ik eerder in mijn leven heb geleerd waren meer hoofdgestuurd, maar de Reiki-zelfbehandeling doe je met je handen. Daardoor kan ik me er makkelijker aan overgeven en ervaar ik het als heel ontspannend.”

Ina

Kennismaken

Anne Boerrigter

Ik nodig je van harte uit om eerst kennis te komen maken als je Reiki bij me wilt leren. Dat kan in de vorm van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek – in levenden lijve of via videobellen. En/of door een Reikibehandeling te boeken. Dat laatste is geen vereiste om mee te kunnen doen aan de klas, maar wél fijn als je nog niet eerder een volledige Reikibehandeling hebt ervaren. Ook krijg je zo een betere indruk van mij en van wat je gaat leren.

Praktisch

Iedereen vanaf een jaar of zeven kan Reiki leren, ongeacht leeftijd of vooropleiding.

Actuele data en tijden vind je op de agenda. Een eerstegraads Reikiklas duurt altijd vier dagdelen van elk drie uur, op vier achtereenvolgende dagen. Ik volg hiermee de vorm van lesgeven die wereldwijd door Reikimasters in de traditie van Usui Shiki Ryoho wordt gebruikt.

Voor een eerstegraads Reikiklas wordt een symbolisch bedrag gevraagd van € 150,-. Dit bedrag is onder Reikimasters in Usui Shiki Ryoho wereldwijd afgestemd, en onderdeel van de vorm van dit systeem van beoefening. Daarbovenop betaal je een onkostenvergoeding van € 30,- (om de kosten te dekken voor het gebruik van de ruimte, schoonmaak, materialen et cetera). Het totale bedrag voor een eerstegraads Reikiklas komt daarmee op € 180,-.

GEEF JEZELF

Reiki 1