‘Het is heel lang geleden dat ik zo’n rust en stilte heb gevoeld en in mijn hoofd heb gehad.’

Diana

Reiki ontvangen

Tijdens een Reikibehandeling lig je – volledig gekleed – op een behandeltafel. Ik leg mijn handen in een rustig tempo op een vaste reeks posities op je hoofd, buik en vervolgens je rug. Dit gebeurt in stilte en zonder druk uit te oefenen; er is alleen zachte aanraking. Een totale individuele Reikisessie duurt meestal ruim 1,5 uur.

Tijdens een Reikibehandeling kun je van alles ervaren. Veel mensen die Reiki ontvangen, ervaren een soort ‘stroming’ in hun lichaam. Ook voelen ze zichzelf steeds dieper ontspannen. Heel soms komt het voor dat je niets voelt. Wat jij ervaart tijdens jouw behandeling is heel persoonlijk.

Van het ontvangen van Reikibehandelingen zijn geen contra-indicaties bekend. Je kunt dus in alle gevallen veilig een Reikibehandeling ontvangen.

Dit zeggen cliënten over Reiki

Veelgerapporteerde effecten

  • Makkelijker doorleven en loslaten van psychische pijn, depressie, bezorgdheid, eenzaamheid en boosheid

  • Ontspanning, betere slaap en meer energie

  • Inzicht in je volgende levensstap, helderheid over je eigen plaats in de wereld; zingeving

  • Meer bewustzijn in je dagelijks leven

  • Contact met je ongeboren kindje tijdens de zwangerschap

  • Balsem voor je lichaam in uitdagende tijden, bijvoorbeeld bij ziekte en burn-out, na operaties en na de bevalling

Reiki ontspanning zingeving Zeist

‘De Reikibehandeling heeft me goed gedaan. Ik voelde het weer stromen … het is fijn om bewust weer te ervaren, stil te staan bij wat er in het hier en nu is.’

Richard

Hoeveel Reikisessies zijn nodig?

Sommige mensen kiezen ervoor om incidenteel een Reikibehandeling te ontvangen. Bij chronische klachten is het wijs om te starten met een vierdagenbehandeling, en daarna nog een aantal weken wekelijkse behandelingen te ontvangen. Hoeveel Reikisessies nodig zijn, bepalen we altijd in samenspraak. Jijzelf hebt hierin uiteraard de beslissende stem. Daarnaast kun je jezelf ondersteunen door zelf Reiki te leren, zodat je jezelf dagelijks een Reikibehandeling kunt geven en met mede-Reikibeoefenaars kunt uitwisselen.

Korte intake

Als je voor het eerst komt, is er eerst een korte intake. Afhankelijk van wat praktisch is, doen we dit telefonisch of tijdens je eerste bezoek. De intake is bedoeld ter kennismaking en zodat ik iets meer weet over je achtergrond; ik ben geen arts of psycholoog en stel dan ook geen diagnoses. Voor Reiki is dit overigens ook niet nodig.

Praktisch

De betaling voor je Reikibehandeling gaat per bank. Na afloop van de behandeling ontvang je van mij een factuur.

Tot 48 uur van tevoren kun je een afspraak kosteloos annuleren of verplaatsen. Annuleer of verplaats je je afspraak tussen 48 en 24 uur van tevoren, dan breng ik 50 procent van het tarief in rekening. Voor annuleringen en verplaatsingen binnen 24 uur bereken ik het volledige tarief.

Passen de openingstijden van Zoveel Zonlicht je niet, of heb je behoefte aan een groot aantal behandelingen op dagelijkse basis? Dan kunnen we dat plannen in samenwerking met Reikimaster Josine Pennings van Reikipraktijki uit Bunnik, waarbij we beiden een aantal behandelingen voor onze rekening nemen. Ik werk vaak met Josine samen, zij is een gewaardeerde collega en is opgeleid door dezelfde Reikimaster als ikzelf.