‘This power is unfathomable, immeasurable, and being a universal life force, it is incomprehensible to man.’

Hawayo Takata, Grandmaster Usui Shiki Ryoho 1939-1980

Is Reiki iets voor mij?

Usui Shiki Ryoho Reiki is een spirituele beoefening, manier van leven en behandelmethode, afkomstig uit Japan. In deze beoefening wordt gewerkt met de levenskracht die aanwezig is in alles wat leeft. De basis van Reikibeoefening is zachte aanraking, maar Reiki kan ook op afstand worden gegeven als de situatie daarom vraagt.

Kan Reiki je helpen om je beter te voelen? Het korte antwoord op die vraag is: ja.

Reikibehandelingen dragen bij aan je welzijn, aan je gevoel van welbevinden. Je zou kunnen zeggen dat Reiki ontvangen, of zelf Reiki beoefenen, je terugbrengt naar je natuurlijke staat van zijn. Het ondersteunt, waar je ook bent op je levenspad. Dat kan zijn bij (chronische) ziekte, bij fysieke of psychische pijn, of als je in een grote verandering zit. Maar ook als je gezond bent, en wilt ontspannen. Loskomen van alles wat je moet. Reiki brengt je in contact met wat (er in je) leeft. Het kan je helpen om je balans en je vitaliteit te (her)vinden, en je verbinding – met jezelf, met anderen, met alles wat leeft.

Bij Reikibehandelingen worden geen diagnoses gesteld; jouw systeem als geheel wordt behandeld. De ervaring leert dat je systeem zich tijdens een Reikibehandeling in de richting van balans beweegt, ongeacht of de oorzaak van eventuele klachten duidelijk is. Van Reiki zijn geen contra-indicaties bekend. Dat betekent dat je het in alle situaties veilig kunt ontvangen.

TWEE MANIEREN OM REIKI IN JE LEVEN TE HEBBEN

Reikibehandelingen ontvangen

Een moment dat je gaat liggen op de behandeltafel, niets moet, en ook niets fout kunt doen. Een moment om alleen maar te zijn, met al wat er is. Afhankelijk van je situatie kun je kiezen voor losse Reikibehandelingen, een vierdagenbehandeling of een langer behandeltraject.

Zelf Reiki leren

Iedereen kan zelf Reiki leren. Je kunt dan dagelijks jezelf behandelen, en ook dierbaren een Reikibehandeling geven. Zelf Reiki leren geeft daardoor zelfregie: je kunt zelf iets doen voor je ontspanning, balans, en persoonlijke en spirituele groei.

Dit zeggen cliënten en beoefenaars over Reiki

Veelgerapporteerde effecten

  • Makkelijker doorleven en loslaten van psychische pijn, depressie, bezorgdheid, eenzaamheid en boosheid

  • Ontspanning, betere slaap en meer energie

  • Inzicht in je volgende levensstap, helderheid over je eigen plaats in de wereld; zingeving

  • Meer bewustzijn in je dagelijks leven

  • Contact met je ongeboren kindje tijdens de zwangerschap

  • Balsem voor je lichaam in uitdagende tijden, bijvoorbeeld bij ziekte en burn-out, na operaties en na de bevalling

Reiki ontspanning zingeving Zeist

‘De Reikibehandeling heeft me goed gedaan. Ik voelde het weer stromen … het is fijn om bewust weer te ervaren, stil te staan bij wat er in het hier en nu is.’

Richard

REIKITRADITIE

Usui Shiki Ryoho

Ik beoefen en onderwijs de Reikitraditie die in de jaren 30 van de vorige eeuw door mevrouw Hawayo Takata naar het Westen is gebracht: Usui Shiki Ryoho. Deze traditie kenmerkt zich onder meer door het volgende.

  • Klassen worden mondeling gegeven, in de fysieke aanwezigheid van master en student, en er worden veel verhalen verteld.

  • Voldoende tijd nemen tussen de graden van beoefening is belangrijk, zodat de Reikibeoefenaar de tijd heeft om zich te ontwikkelen.

  • Er is wereldwijd een vaste vorm van lesgeven.

  • Dit systeem van beoefening is doorgegeven en bewaard via de opvolgende grandmasters Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto en Johannes Reindl.

IS HET JOUW TIJD VOOR EEN

Reikiklas?